Treko Climate

Treko Climate
+46 8 410 699 22
climate@treko.se

Vår mission

Datadriven uttorkningsprocess, nära samarbete och klimatsmart värme. Precis så torrt som det låter.

Vi vet hur mycket pengar som går åt till att värma upp en byggarbetsplats. Och läcker det värme, läcker det pengar. Treko har ensamrätt att använda flera revolutionerande innovationer som kommer sänka er miljöpåverkan, era kostnader och förkorta processerna – och ge järnkoll på hur mycket energi som går åt längs vägen.

Våra tjänster
Datadriven uttorkningsprocess 

Treko är först i världen med att kunna visa vad som händer under byggets uttorkningsprocess. Våra värmare är uppkopplade och vet exakt när värmen kan stängas av – och det sker automatiskt. Att inte låta värmarna gå en sekund längre än de måste betyder i slutändan stora besparingar. Både för er och för miljön. Det påskyndar dessutom byggnadsprocessen eftersom ni kan fortsätta med nästa skede snabbare.

Byggvärme/uttorkning

Värmekällan och behoven kan skilja sig åt men vi har en lösning för alla byggarbetsplatser, oavsett storlek och årstid. Tillsammans kommer vi fram till vad som är optimalt för er.

Pelletspanna

Våra pelletspannor är marknadens mest moderna och klimatsmarta lösning – och vi är en av få företag i Sverige som har dessa. Pannorna är helt nya på marknaden och med 99% uppbränning så slösas minimalt med energi. Givetvis är de godkända med stämpeln Ecodesign som de nya lagarna kräver.

Pannan är uppkopplad och fyller automatiskt på sig själv när det behövs. Tack vare detta så ser vi precis hur mycket energi som förbrukas. Och du betalar aldrig för mer än det.

Tätt hus

Vi har insett vikten av ett tätt hus. Vi använder ett revolutionerande system med tillfälliga moduler. Justerbara fönster och dörrar som kan kombineras för att försegla i stort sett varenda öppning. Hårt testade för att klara av vårt nordiska klimat, släpper in naturligt ljus, och är även återanvändningsbara. Så när de tjänat sitt syfte så kan de bara flyttas till nästa del som behöver tätas.

Vi vet att våra moduler tillsammans med våra uppkopplade värmare kan minska energiåtgången och CO2-utsläppen med närmare 50 procent. Och dessutom, bygget ser betydligt bättre ut under byggnationen.

https://treko.se/app/uploads/2021/08/Treko-Film-210622-DSC_1596.jpg
Våra tjänster
Fjärrvärme 

Fjärrvärme är oftast den mest ekonomiska uppvärmningen, främst på större byggen. Nackdelen mot våra pelletspannor är att den tillfälliga undercentralen kräver insvetsning och besiktning innan vi kan starta den uttorkningen.

Dieselkanoner

Dieselvärmare är snabba att installera och kan leverera hög effekt, men är tyvärr ofta dyra i drift. På grund av det och miljöskäl är det inte vårt förstaval, även om de tankas med miljöolja – HVO. Dessa maskiner används främst till fasadvärme, tunnlar och större lokaler där våra andra maskiner inte räcker till.

Tjältining

Tjäle kommer med olika utmaningar beroende på när och var bygget befinner sig. Då vi är med från start kan vi ge rätt råd tidigt för att på bästa sätt hantera den frusna marken. Vi har en rad prisvärda och klimatsmarta lösningar som tinar marken och förhindrar driftstopp, alltid i samarbete med en projektledare som tar fram den bästa lösningen för just er och är tillgänglig genom hela processen. Vänta inte till våren. Låt oss komma med värmen istället.

Luftrening

För många är ren luft på arbetsplatsen en självklarhet. På byggen är det inte alltid lika självklart, särskilt i de mindre utrymmena. Så ska det inte vara. Idag har vi möjlighet att skapa en bättre arbetsmiljö även i de tuffaste miljöerna.  Våra luftrenare är utrustade med ett HEPA- och kolfilter som reducerar lukter, binder farliga gaser och kemikalier och renar luften med 99,97% effektivitet. Allt detta ger er en högre produktivitet, piggare arbetskamrater och betydligt mindre sjukfrånvaro. Smutsig luft in. Ren luft ut. Så enkelt är det.

Avfuktning

Att hålla arbetsplatsen torr är A och O då dagg, översvämningar och läckage kan orsaka stora skador. Vi har allt som krävs för att ge er kontroll över väta och fukt, oavsett väder och årstid.

https://treko.se/app/uploads/2021/08/Treko-Film-210622-DSC_1601.jpg
Treko career

Bli en i vår Treko-familj

På Treko är vi idag drygt 40 dedikerade medarbetare och specialister inom byggström, byggklimat och övervakningslösningar. Vi söker ständigt efter nya hungriga och duktiga lagspelare som vill göra oss ännu bättre.

För oss spelar det ingen roll vem du är. Det viktiga för oss är vad du gör. Höga ambitioner, ödmjukhet och en vilja att jobba hårt för varandra och för våra kunders bästa är de egenskaper vi värderar högst.

Vill du veta mer om oss? Hör av dig till oss på Treko.